Jij staat centraal

Door middel van verschillende psychotherapeutische technieken bied ik ondersteuning bij je vraag. We gaan samen op zoek naar waar de obstakels zich bevinden en waar de onmacht ligt. We identificeren de angel die je gedragingen aanstuurt. Dat wil zeggen: zoeken naar het onderliggende (vaak onbewuste) mechanisme wat je drijft en tegelijkertijd een gevoel van onmacht bezorgt. 

Tijdens de therapie staan er 5 vragen centraal:

  • Wie ben ik?
  • Wat wil ik?
  • Wat kan ik?
  • Wat belemmert mij?
  • Hoe geef ik mijn leven op een juiste manier vorm, zodat ik optimaal kan functioneren
    en gelukkig ben.

 

 

 

 

 


Deze punten vormen de rode draad in de therapie. Ze zullen je helpen (weer) sterk, weerbaar en authentiek in het leven te staan en gelukkig te zijn. 

Ik maak gebruik van verschillende psychotherapeutische technieken uit uiteenlopende scholen: onder andere uit de analytische psychologie (grondlegger Jung), psychoanalyse (grondlegger Freud), systeemtheorie, cognitieve, en gedragsmatige psychologie. Naast de gesprekstherapie werk ik met individuele opstellingen, hypnotherapie, ademtherapie, lichaamstaal, 3-DVG (3D Grensvisualisatie Therapie) en creatieve uitingsvormen (innerlijke beelden, tekeningen, dromen enzovoorts) om zodoende je belevingswereld vorm te geven. Omdat ik ook studeerde voor trainer-coach gebruik ik ook technieken uit deze richting. Ik kijk in het therapeutisch proces samen met jou welke technieken het beste bij jou passen. 

Hieronder een informatief filmpje over een van de methodieken, de 3-DVG, door Nick Blaser, psychiater en docent tijdens mijn opleiding tot SBAT-trainer. (Self-Boundary Awareness Training) 

 

Als therapeut ben ik ingeschreven bij NFG Lidmaatschapsnummer 5904137180
RBCZ lidmaatschapsnummer 80979R
AGB-code 90034035 Lid van Registerplein

Registerpleinrbcz logo